Voor Architecten


Ontwerpvrijheid


Hemsec SIPs biedt een breed scala aan paneel diktes, hierdoor hoeft de architect zich niet aan te passen aan de te leveren panelen maar kunnen de panelen aangepast worden aan het ontwerp. Hemsec SIPs kan custom made per project worden geproduceerd. Ook kunnen de panelen van Hemsec prima worden gecombineerd met HSB of andere, traditionele bouwmethoden. De uitstekende constructieve eigenschappen bieden oplossingen voor menige constructieve vraagstukken. Hemsec Sips kan op vrijwel elke onderconstructie worden toegepast.

Meer gebruiksvloeroppervlakte (GVO)


Om aan de steeds hoger wordende isolatie eisen te voldoen worden de traditionele isolatie materialen steeds dikker. Beter isoleren betekent niet automatisch dikkere isolatie toepassen. Door het toepassen van betere en hoogwaardigere isolatiematerialen kan “slanker” worden gebouwd, hierdoor blijft er meer gebruiksvloeroppervlakte over (GVO). Door gebruik te maken van Hemsec SIPs kan de gebruiksvloeroppervlakte tot wel 10% toenemen ten opzichte van traditionele bouwmethoden.


Geïsoleerd koppelsysteem (SPLINE)


Hemsec SIPs heeft een  geïsoleerd koppelsysteem waardoor de isolatielaag niet wordt onderbroken, hierdoor zijn er aanzienlijk minder koudebruggen in de buitenschil wat een positieve invloed heeft op de isolatiewaarde.


Koudebruggen


Koudebruggen ontstaan waar een materiaal wordt toegepast met een slechtere thermische weerstand dan de rest van de constructie. Houten staanders bij voorbeeld zijn constructieve koudebruggen en kunnen negatieve invloeden hebben op de isolerende prestatie van de constructie.

Helaas kunnen niet alle koudebruggen worden voorkomen, op plaatsen waar bijvoorbeeld extra constructieve voorzieningen nodig zijn om extra puntlasten op te vangen of extra grote overspanningen te overbruggen.

Gewicht


Door het relatieve lichte gewicht van de panelen tussen de 21.5 en de 29Kg (afhankelijk van de dikte) zijn de panelen zeer geschikt projecten waar zware constructies niet wenselijk zijn. Denk hierbij aan optoppingen of uitbouwen met een beperkte fundering. Het gebruik van Hemsec SIPs kan tot gevolg hebben dat er minder zwaar gefundeerd hoeft te worden wat een aanzienlijke besparing op de algehele bouwkosten met zich mee brengt.

Duurzaam


Hemsec SIPs scoren uitstekend op het gebied van milieuvriendelijk bouwen. Onze producten worden op het gebied van grondstof gebruik en Product Levens Analyse op een verantwoorde wijze geproduceerd. De toegepaste OSB3 platen zijn PEFC gecertificeerd. Daarnaast wordt de isolatiekern geproduceerd met een nul-ODP (Ozon Depletion Potential) blaasmiddel.

Hoge isolatiewaarden


De huidige EPC-eis vraagt meer aandacht tijdens het bouwproces. Het vermijden van koudebruggen en luchtdicht bouwen worden hierdoor steeds belangrijker.

Met de Hemsec SIPS panelen maakt u dak en gevelconstructies variërend van een Rc-waarde tot 8.10 zonder dat u extra voorzieningen hoeft te treffen. Met eventuele extra isolatie aan de buitenzijde kunt kan eenvoudig zelfs een nog hogere waarde worden behaald.

Hemsec SIPs panelen zijn verkrijgbaar met een dikte van 100mm (Rdc=2,9) tot een dikte van 225mm (Rd= 7,4).